måndag 11 november 2013

Saffransmousse

På helgen tycker jag att man ska lyxa till det så lördagsmiddagarna brukar avslutas med dessert. I lördags blev det saffransmousse. Världens enklaste recept, hacka hundra gram vit choklad, värm (absolut inte koka) två deciliter grädde tillsammans med en halv påse saffran och slå över chokladen, rör om tills chokladen smält och ställ sedan i kylen några timmar. När chokladsmeten har blivit riktigt kall tar du ut den ur kylen och vispar med elvisp tills den blir fluffig och tjoffar ner i fina glas, (eller fula om man nu inte skulle ha tillgång till fina), spritsar man blir det snyggare men det går snabbare att klicka i med sked. Toppa med riven vit choklad, nötter, polkagriskross eller vad du vill, ingen topping alls funkar också.

Bilden lånade jag här eftersom min egen mousse hann ta slut innan den fotades.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Åh, vad gott det lät!

Olivia - LJUVA JUL sa...

Det där receptet sparas! Lät underbart :)

Weronica sa...

Ohh så gott det låter! Det måste provas!

Tomtenissan sa...

Så gott, måste testas.

Maries strålande jul sa...

Låter jättegott!